هر آنچیزی که باید درباره خواص روغن ماکادمیا بدانید !

روغن-ماکادمیا-و-خواص-بی-نظیر-آن

روغن ماکادمیا با خواص بی نظیر خود به یکی از پر طرف دار ترین ترکیبات برای درمان و بهبود بسیاری از بیماری تبدیل شده است . این ماده ارگانیک سلامت و زیبایی موهایتان را تضمین می‌کند و سرعت عمل آن به اندازه ای بالاست که با اولین استفاده از روغن ماکادمیا از نتیجه آن شگفت زده خواهید شد. روغن ماکادمیا موهایتان را همچون ابریشم، نرم و لطیف میکند و از همه مهم تر، با تقویت فولیکول های مو، موهایی پرپشت را به شما هدیه می‌دهد.

روغن ماکادمیا از آجیلی به همین نام گرفته شده و منشا آن استرالیا است . فردیناند فون مولر کاوشگر آلمانی این گیاه را در سال 1852 در استرالیا کشف کرد و به نام همکارش جان مکادام ، آن را ماکادامیا نامگذاری کرد . ماکادامیا در جنگل های گرمسیری و نزدیک رودخانه ها رشد می کنند . ارتفاع آن ها به 15 متر می رسد . پس از 7 سال به بلوغ رسیده و تا 100 سالگی میوه می دهند .

ماکادمیا سرشار از ویتامین ها ، پروتئین ها و مواد معدنی می باشد . این ترکیبات سبب شده روغن ماکادمیا به یکی از بهترین روغن های گیاهی تبدیل شود که برای انواع محصولات آرایشی و زیبایی پوست و مو کاربرد دارد . در ادامه با ویکی سرا همراه باشید تا با فواید و خواص روغن ماکادمیا و طرز استفاده آن آشنا شوید .

خواص و فواید روغن ماکادمیا

خواص-و-فواید-روغن-ماکادمیا

خواص روغن ماکادمیا برای مو

یکی از خواص فوق العاده روغن ماکدمیا تقویت فلوکن های مو و نیز زیبا سازی آن است . باید بدانید سرعت نفوذ پذیری روغن ماکادمیا در مقایسه با سایر روغن های گیاهی بیشتر است و به صورت کلی سریع تر جذب موها شده و آنها را تقویت میکند . جالب است بدانید زمانی که این روغن را بر روی ریشه موهای خود بزنید این ماده به ساقه های موی شما متصل شده و با اسید های چرب خود مو را تقویت میکند . این ماده طبیعی به خاطر ترکیبات آنتی اکسیدان ای که دارد سطح مو را براق و جوان سازی میکند و حس شادابی را به موهای شما هدیه میدهد .

دیگر فواید روغن ماکادمیا برای مو عبارتند از :

  • افزایش رشد مو
  • رفع وزی مو
  • محکم شدن موها
  • متعادل سازی چربی پوست سر
  • بازسازی مو
  • رفع موخوره
  • احیا موهای آسیب دیده
  • پر پشت شدن موها

نحوه مصرف روغن ماکادمیا برای مو

این روغن منبع خوبی از اسید اولئیک است . این اسید چرب با پیشگیری از اتلاف رطوبت از پوست ، به حفظ آب ترانس اپیدرمی (TEWL) کمک می کند. اگر پوست شما خشک و حساس است میتوانید از این روغن برای بهبود زیبایی پوست خود نیز استفاده کنید . با اولین بار استفاده از روغن ماکادمیا مشاهده میکنید بسیاری از اختلالات پوست شما رفع شده و از این رو پوست شما براق تر میشود .

برای مصرف روغن ماکادمیا کافیست پوست سر و موهای خود را با آن ماساژ داده و اجازه دهید 15 الی 20 دقیقه بماند . سپس با آب گرم و شامپو شستشو دهید . بهتر است بدانید در بسیاری از کرم ها و لوسین های تقویت کننده پوست و مو از روغن ماکادمیا استفاده شده است . این ماده یک معجزه واقعی برای بدن است .

رطوبت رسانی پوست

Macadamia oil آب و اکسیژن پوست را حفظ می کند و به مقدار کافی ویتامین E به پوست می رساند . هم چنین اسید اولئیک موجود در روغن به عمق پوست نفوذ کرده و سبب می شود پوست زمان بیشتری مرطوب بماند . درنتیجه از پوسته پوسته شدن و خشکی پوست جلوگیری می شود .

رفع چین و چروک پوست

روغن ماکادمیا حاوی آنتی اکسیدان ، پلیفنول و فیتواسترول می باشد که برای پوست مفید است . آنتی اکسیدان سبب جوان سازی پوست می شود .  پلیفنول ، الاستیک پوست را حفظ کرده و سبب بازسازی پوست می گردد .

از آنجایی که با افزایش سن میزان پالمیتولئیک اسید موجود در سطح پوست کاهش میابد میتوان با استفاده از روغن ماکادمیا به صورت مداوم از کاهش پالمیتولئیک جلوگیری کنید . با استفاده طولانی از این روغن درمانی مشاهده میکنید چین و چروک های سطح پوست شما کاهش یافته و پوست شما جوان تر شده است .

رفع آکنه و جوش

تحقیقات دانشگاه کمبریج بر روی 18 نفر نشان داد ، افرادی که مقدار اسید لینولئیک پوست آن ها کم است بیشتر دچار جوش و آکنه می شوند . زیرا در این شرایط چربی پوست افزایش یافته و سبب مسدود شدن منافذ پوست می گردد . در نتیجه هرچه مقدار اسید لینولئیک کمتر باشد ، پوست بیشتر جوش می زند . روغن ماکادمیا حاوی 3 % اسیدلینولئیک می باشد . مصرف این روغن سبب تنظیم پوست شده و از جوش و آکنه جلوگیری می کند .

حفاظت از اشعه UV

روغن ماکادمیا از پوست در برابر اشعه UV محافظت کرده و سبب کاهش لکه های ناشی از نور آفتاب شود . علاوه بر این از ابتلا به سرطان های پوستی که منشا آن اشعه ماورا بنفش می باشد جلوگیری می کند .

ترمیم پوست

همه ما برای داشتن پوستی زیبا تلاش کرده ایم و راه های مختلفی را نیز امتحان کرده ایم . بهتر است بدانید بسیاری از مواد ارگانیک موجود هستند که قار میباشند پوست را به بهترین شکل ممکن ترمیم کنند . یکی از این مواد طبیعی روغن گیاهی ماكادميا است . این ماده سرشار از فيتواسترول میباشد . این ترکیب ازعناصر اصلی سازنده غشای سلولی هستند.

عملکرد فیتواسترول‌ها مانند کلسترول در پوست می باشد و باعث ترمیم پوست می شود . همچنین این روغن با داشتن توکوترینول‌ها که نوع منحصر به فرد ویتامین E است باعث تغذیه پوست می شود و آن را از وجود از پوست در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت میکند .

درمان آفتاب سوختگی

روغن ماکادمیا یکی از بهترین مواد طبیعی برای درمان و بهبود سوختگی پوست هستند و این ماده به دلیل داشتن پالمیتولئیک سبب آبرسانی پوست شده و سوزش و قرمزی ناشی از آفتاب سوختگی را درمان می کند . در نتیجه پوست احساس خنکی می کند .

حفظ انعطاف پذیری پوست

در دوران بارداری پوست کشیده می شود ، در نتیجه حفظ الاستیسیته پوست به زنان باردار کمک زیادی می کند . این روغن برای جلوگیری از علائم کششی مصرف می شود و بعد از بارداری پوست به حالت عادی بر می گردد .

نحوه ی مصرف روغن ماکادميا برای پوست

نحوه-ی-مصرف-روغن-ماکادميا-برای-پوست

اگرچه اکثر مردم تصور می کنند روغن ماکادمیا فقط برای پوست های خشک مناسب است ، اما چون این روغن بسیار سبک می باشد و ساختار آن چرب نیست ، افرادی که پوست چرب دارند می توانند از این روغن استفاده کنند . برای این کار صورتتان را شسته و کامل خشک کنید . چند قطره از روغن را بر روی پوست ریخته و به صورت دورانی ماساژ دهید تا جذب شود . برای نتیجه ی بهتر می توانید آن را با روغن جوجوبا ترکیب کنید . از این روغن به عنوان پاک کردن آرایش نیز می توانید استفاده کنید . برای این کار بر روی پد پاک کننده صورت ، چند قطره از این روغن ریخته و آرایش و ریمل را به راحتی پاک کنید .

روغن ماکادمیا و تاثیر آن بر رفع خشکی لب

روغن ماکادمیا به دلیل داشتن اسیدهای چرب سبب آّبرسانی لب ها می گردد . در نتیجه در زمان کوتاهی خشکی لب ها رفع می شود .

تقویت ناخن ها با روغن ماکادمیا

خاصیت آبرسان بودن این روغن ، سبب تقویت و ترمیم ناخن های خشک و شکننده می شود .

افزایش انرژی بدن

بالا بودن مقدار کالری روغن ماکادمیا سبب افزایش انرژی بدن می شود . البته مصرف بیش از حد آن افزایش وزن و چاقی را در پی دارد .

ضدالتهاب

خاصیت ضد التهابی قوی روغن ماکادمیا به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا3 و امگا6 ریسک ابتلا به بیماری های التهابی از جمله بیماری های قلبی و آرتریت را کاهش می دهد .

کلسترول خون و سلامت قلب

روغن ماکادمیا به دلیل داشتن اسیدهای چرب سالم از جمله اسیدهای چرب امگا3 و امگا6 ، کلسترول بالای خون و تری گلیسرید را کم می کند. در نتیجه ریسک مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد .

سرطان

نتایج تحقیقات انجام شده در سال 2016 در دانشگاه کالیفرنیا نشان داد ، Macadamia oil احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد . زیرا این روغن به دلیل داشتن آنتی اکسیدان سبب کاهش رادیکال های آزاد بدن می شود. مطالعات دیگر نشان می دهد علاوه بر پیشگیری ، سبب درمان سرطان نیز می شود .

سلامت چشم

آنتی اکسیدان های موجود در این روغن سبب تقویت سلامت چشم می شود . درنتیجه احتمال مبتلا شدن به بیماری هایی چون آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را کاهش می دهد .

کاهش احساس گرسنگی

روغن ماکادمیا مقادیر بالایی پروتئین ، فیبر و چربی های مفید دارد . چربی روغن ماکادمیا اشباع شده باشد ، در نتیجه هضم آن زمان بیشتری می برد . پروتئین و فیبر موجود در آن از پایین آمدن قند تا مدت طولانی جلوگیری می کند . این موارد سبب می شود فرد دیرتر گرسنه شود .

تاثیر روغن ماکادمیا بر بیماری ها

تاثیر-روغن-ماکادمیا-بر-بیماری-ها

این روغن برای افرادی که به بیماری های زیر مبتلا هستند مفید می باشد :

نکته مهم هنگام مصرف موضعی روغن ماکادمیا

قبل از مصرف این روغن حتما مقدار کمی از آن را بر روی پوست دستتان بزنید و اجازه دهید 20 دقیقه بماند . در صورت عدم حساسیت آن را استفاده کنید .

عوارض روغن ماکادميا

افزایش وزن و چاقی

این روغن به دلیل کالری بالایی که دارد در صورت زیاده روی و مصرف بیش از حد سبب افزایش وزن و چاقی می شود .

حساسیت و آلرژی

مانند هر ماده ای ممکن است بعضی افراد به این روغن حساسیت و آلرژی داشته باشند .

اختلال در کلیه

مقادیر بالای فسفر در روغن ماکادمیا سبب می شود ، این روغن برای افرادی که در عملکرد کلیه ها دچار اختلال هستند ممنوع شود.

روغن ماکادمیا در آشپزی

روغن ماکادميا نسبت به روغن های گیاهی دیگر از جمله روغن زیتون یا روغن کلزا بسیار مفیدتر است . زیرا در درجه حرارت بالا طعم ، عطر و مزه ی آن تغییری نمی کند و خواص و فواید خود را حفظ می کند . از این روغن معمولا برای غذاهای دریایی استفاده می شود . علاوه بر این برای پخت گوشت مضرف می شود که طعم دلپذیری به آن می دهد . افرادی که گیاهخوار هستند این روغن را با سالاد می توانند مصرف کنند .


نکته مهم : مطالب سایت ویکی سرا از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی دارد . به همین سبب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .

به این مطلب امتیاز بدهید

در این مورد مطالب زیر را نیز میتوانید بخوانید !